Βρές Αυτό που Ψάχνεις - Μπάρα Αναζήτησης Google

Λικέρ Κυδώνι

Υλικά:
1 μεγάλο ή 2 μικρά κυδώνια
1 μικρό ξύλο κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
1 γαρύφαλλο (ή και περισσότερα αν θέλετε)
250ml λευκό ρούμι + επιπλέον για συμπλήρωση (κατά προτίμηση Angostura Reserva)
200ml σιρόπι ζάχαρης (2:1- 2 μέρη ζάχαρης, 1 μέρος νερό)*

Παρασκευή:
Αποφλοιώνουμε και ψιλοκόβουμε το κυδώνι σε μέγεθος τηγανιτής πατάτας. Το τοποθετούμε σε στρώσεις σε ένα βάζο που σφραγίζει αεροστεγώς, αφού το έχουμε αποστειρώσει σε βραστό νερό. Τοποθετούμε τα μπαχαρικά μας στο βάζο και συμπληρώνουμε με το λευκό μας ρούμι.








Πρέπει τα μπαχαρικά και τα φρούτα να καλύπτονται από το αλκοόλ έτσι ώστε να μην γίνει οξείδωση. Το αφήνουμε για 4 εβδομάδες σε ένα ξηρό και δροσερό μέρος ανακινώντας κάθε 2-3 μέρες




. Στις 4 εβδομάδες αφαιρούμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε για άλλες 4 εβδομάδες ανακινώντας μία φορά την εβδομάδα. Τέλος, φιλτράρουμε μέσα από διηθητικό χαρτί ή τουλπάνι, μέχρι το λικέρ μας να είναι διαυγές και προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης.

Πηγη :  http://www.athinorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου