Βρές Αυτό που Ψάχνεις - Μπάρα Αναζήτησης Google

Γαλατόπιτα από τα όμορφα Ζαγοροχώρια!

Γαλατόπιτα από τα όμορφα Ζαγοροχώρια!

Ένας γλυκός πειρασμός, 
από τα όμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια!
Υλικά:
1 + 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 + 1/2 κουτί νερό
250 γρ. σιμιγδάλι
8 φύλλα κρούστας
λίγο βούτυρο για τα φύλλα
6 αυγά
4 δόσεις άρωμα βανίλιας
1/2 πακέτο βούτυρο
100 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
Για το σιρόπι:
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 λίτρο νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
λίγη κανέλλα σκόνη




 




Εκτέλεση:
Αραιώνουμε το ζαχαρούχο γάλα με το νερό, ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάζουμε τη μισή ποσότητα του γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το διατηρούμε ζεστό. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και διαλύουμε το σιμιγδάλι. Χτυπάμε τα 4 αυγά και τα προσθέτουμε μαζί με τις βανίλιες στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά - σιγά το γάλα που έχουμε κρατήσει στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το βούτυρο και βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στην κρέμα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, μέχρι να κρυώσει. Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο και τα στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε πάνω στα φύλλα την κρέμα και κόβουμε τα περισσεύματα των φύλλων από το ταψί. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά με 3 κουταλιές ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα στην κρέμα. Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά. Μόλις ψηθεί το γλυκό, το βγάζουμε από τον φούρνο και το περιχύνουμε με το σιρόπι. Όταν το απορροφήσει, το πασπαλίζουμε με κανέλλα!


Καλή επιτυχία!!!

Πηγη : http://tetradiosyntagon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου