
Το ρόδι είναι ένα αντιοξειδωτικό φρούτο που επειδή έχει μία στυφή και δυσάρεστη γεύση, δε προτιμάται από πολλούς. Επειδή όμως μπορεί να γίνει και χυμός, ο χυμός του ροδιού έχει μία γλυκιά και ευχάριστη γεύση και για αυτό σε μορφή χυμού επιλέγουν να το καταναλώνουν οι περισσότεροι.
Το θέμα είναι ότι το ρόδι προσφέρει πάρα πολλά στον ανθρώπινο οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, καταπολεμάει τη κατάθλιψη, την οστεοπόρωση, τη χοληστερίνη και το καρκίνο. Ακόμη κρατάει σε ισορροπία την αρτηριακή πίεση και μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια, επειδή το ρόδι έχει την ικανότητα να ανακόπτει τη μη φυσιολογική συσσώρευση αιμοπεταλίων. Έτσι λοιπόν, το ρόδι είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τον οργανισμό και για όσους το ρόδι είναι άγνωστο μέχρι σήμερα, συνίσταται ανεπιφύλακτα να το βάλουν στην ημερήσια διατροφή τους.
Πηγη : http://www.ecotimes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου